Meerstad

Wonen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte en vrijheid

Over Meerstad

Meerstad is een prachtig groene wijk in Groningen. Een woon- en recreatiegebied van ruim 2.500 hectare met het Woldmeer als kloppend hart. Een meer om zomers in te zwemmen en te varen en ‘s winters op te schaatsen. Meerstad hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie als ecologie. Met energiezuinige en gasloze woningen en uiteraard het vele groen. Met veel bomen, struiken, kruidenrijke mengsels en ook nestkastjes aan huis is Meerstad niet alleen voor bewoners maar ook voor vogels en andere dieren een heerlijk gebied om te verblijven.

Wonen in Meeroevers

Meer is onderdeel van de wijk Meeroevers. Meeroevers is de eerste wijk van Meerstad. Inmiddels genieten al veel gezinnen van het wonen, leven en spelen in Meeroevers. Met veel groen en ruimte aan het Woldmeer en met een school, kinderdagopvang en een medisch centrum biedt Meeroevers veel woonkwaliteit. Meerstad is dé nieuwe plek om te wonen en te werken. Op steenworp afstand van Groningen stad, is Meerstad gelegen tussen Harkstede en het Eemskanaal. De komende jaren wordt er hard gewerkt om Meerstad op te bouwen tot een fijne omgeving om te wonen.

Heerlijk varen

Er is een directe vaarverbinding tussen Groningen stad en Meerstad. Via het Eemskanaal en het Slochterdiep vaar je zo richting de sluis van het Woldmeer. Het vaarseizoen vindt plaats van 1 mei tot 1 oktober De mooiste wandelgebieden Meerstad heeft ook een eigen wandelroute, een zogenoemd ‘Ommetje’. Dit is een wandelroute van 7,8 kilometer door Meerstad, Middelbert en Engelbert. Je wordt omgeven door de prachtige natuur en historie, maar je ziet ook gelijk alle nieuwe ontwikkelingen van Meerstad.

Het Woldmeer staat centraal

Niet voor niets staat het water bij Meerstad centraal. Meerstad is gelegen aan het recreatieve Woldmeer. Hier kun je je het hele jaar door vermaken. In de zomer een frisse duik in het water en in de winter om een fijn rondje te schaatsen. Ook is het een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en varen. Aan de westoever van het Woldmeer komt een strand waar je heerlijk kunt eten in de diverse restaurants of op het terras kunt zitten bij verschillende barretjes.

Leuke evenementen voor jong en oud

Voor zowel jong als oud is er in Meerstad van alles te beleven! Twee typische Meerstad activiteiten is het Maisdoolhof en de Ballon Fiësta. Ieder jaar is er het Maisdoolhof Meerstad. Een enorm doolhof waar zowel jong als oud mee kan doen. Ook de Ballon Fiësta is uitgegroeid tot een van de grootste luchtballonevenementen in Nederland. Tientallen heteluchtballonnen in bijzondere vormen maken dan een spectaculair uitzicht voor de bezoekers.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.